Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Néhány éve robbantak be az építészet és a kerttervezés világába a függőleges növényfalak, és a kortárs középületekből hamar eljutottak a magánotthonokba is, ami nem csoda, hiszen rendkívül látványosak, és a díszítés mellett nagyszerűen használhatók akkor is, ha szeretnénk intimebbé varázsolni egy teraszt, kertrészt. Csakhogy az élő növények alkotta zöldfalak folyamatos törődést, gondoskodást igényelnek, ami a felgyorsult életmódunk mellett nem mindig fér bele az időnkbe. Erre jelentenek megoldást a Nortene természetes hatású zöldfalai.

Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

 

Mire jó egy zöldfal?

Az emberek azóta díszítik otthonaikat növényekkel, amióta házat építenek, hiszen néhány kisebb növény is megidézheti a természetet. Egy függőleges növényfal pedig igazán impozáns látvány a lakás bármely pontján, tökéletes fókuszpont lehet a nappaliban, de akár az egyébként unalmas közlekedőt is azonnal érdekessé varázsolja. A világjárvány pedig arra világított rá, hogy milyen sokat segíthet akár csak egy pici erkély vagy terasz is, hogy könnyedebben viseljük el a bezártságot, ugyanakkor azt is mindenki a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy a városi lakóházak, lakóparkok esetében mennyire fontos, hogy ezeket a kis kertrészeket, teraszokat megvédjük a szomszédok kíváncsi tekinteteitől. Ennek talán a legdekoratívabb módja szintén a függőleges növényfal.

Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Természetes vagy szintetikus?

Elsőként valószínűleg mindenkinek az élő növényfal jut eszébe, ám aki találkozott már a rossz konstrukcióban kialakított öntözőrendszer okozta károkkal a nappaliban, a természetes fény hiánya miatt csak vegetáló virágokkal az irodában, vagy a mennyezeti hűtés-fűtés, esetleg a hosszan tartó aszály miatt kiszáradt méregdrága növények látványával, az bizony megtanulta, hogy ebben az esetben is érdemes alternatív megoldásokban gondolkodni.

Ilyen a szintetikus zöldfal, amelynek legnagyobb előnye, hogy miután felhelyeztük, semmit nem kell vele csinálni: nincs szükség locsolásra, tápoldatozásra, a föld frissítésére, az elszáradt vagy a túl nagyra nőtt növények pótlására, cseréjére. Nem támadja meg semmilyen kártevő, ami nemcsak szabadtéren, de a lakásban is előfordulhat az élő virágokkal. Azonnal készen van, nem kell várni arra, hogy megnőjön, és nincs szükség formára metszésre, alakításra sem. Továbbá a Nortene zöldfalai allergiamentesek, mivel nem tartalmaznak polleneket vagy más allergiát okozó anyagokat, így azoknak a személyeknek se okoznak problémát, akik allergiások a növényekre.

Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Miért a Nortene?

A fenti összes előnnyel rendelkezik a Nortene Vertical kollekciója, amely az élő növények tökéletes illúzióját nyújtja, miközben teljesen gondozásmentes, legfeljebb időnként a port kell róla eltávolítani szappanos vagy ecetes víz segítségével.

A kül- és beltéri használatra is alkalmas, természetes hatású zöldfalak összefüggő növényegyüttesei 100×100 centiméteresek és 25×25, 25×50 vagy 33×33 centiméteres egységekből tevődnek össze, szükség esetén az elemek egy ollóval vághatóak, így bárhová elhelyezhetők a rendelkezésre álló helyhez igazodva. A felszerelésükhöz mindössze két szögre vagy csavarra van szükség, semmi másra, így akár a mennyezetet is díszíthetjük növényekkel, vagy könnyedén magunkkal vihetjük, ha költözünk.

Ha pedig hosszú évek múlva esetleg elhasználódnak, akkor sem kell aggódnunk a környezetvédelmi szempontok miatt, hiszen anyaguk 100%-ban újrahasznosítható polietilén.

 

Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Mindezek mellett a Nortene Vertical kollekciója számos változatban elérhető, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb növényeket tartalmazó összeállítást:

 • FOREST: az erdő jellemző növényeinek keveréke
 • TROPIC: kis és nagy struktúrájú trópusi növények izgalmas összeállítása
 • LAVANDA: homogén levendulabokor-hatású felület
 • COSTA: sokféle növénnyel, például lóherékkel kialakított, mozgalmas összhatású változat
 • JUNGLE: trópusi zöld növények és apró kék virágok keveréke
 • VILLA: háromféle zöld növény és murvafürtvirágok kombinációja
 • LAURO: babérlevelekből álló felület
 • RED LAURO: vörös babérlevelekkel díszített változat
 • JASMIN: jázminvirágokkal díszített zöld növények keveréke
 • BUXUS: buxuslevelek tarka együttese

Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

 

Hová kerülhet Nortene zöldfal?

 • Irodák: Az irodákban a szintetikus zöldfalak javíthatják a hangulatot és a produktivitást, miközben a környezetet is szépítik, gondozásukat pedig nem igényel plusz munkaerőt vagy költséget.
 • Kórházak és idősotthonok: Az egészségügyi intézményekben a Nortene természetes hatású zöldfalai segíthetnek szebbé tenni a környezetet, ami javíthatja a betegek hangulatát, és enyhítheti a stresszt és a fáradtságot.
 • Szállodák és éttermek: Az éttermekben és szállodákban a szintetikus növényfal kihelyezése hozzájárulhat a vásárlói elégedettség növeléséhez, és természetesen a környezet szépítéséhez is.
 • Privát lakások: A Nortene Vertical család széles választéka és variálható formai megoldásai lehetővé teszik a kreatív dizájn létrehozását, legyen szó egy kis lakásról vagy egy nagy családi házról.
 • Közösségi terek: Közösségi tereken, például buszmegállókban, okospadokon, oktatási intézményekben, bevásárlóközpontokban, a természetes hatású zöldfalak hozzájárulhatnak a környezet szépítéséhez, és javíthatják a hangulatot is.

 

Hogyan telepíthetők a Vertical zöldfalak?

Nortene - Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Nálunk a ZÖLDFAL az új tapéta!
Ha Nálad is, akkor zöldfalainkat megtalálod forgalmazó partnereink kínálatában.

 

Nortene