NUXON - Viszlát penész, helló egészség!

Viszlát penész, helló egészség!

Amikor eljön az ideje, hogy felújítsa otthonát, a megfelelő festék kiválasztása ijesztő feladatnak tűnhet. A választék nagyon széles, és ahhoz, hogy megértsük, melyik festék illik hozzánk, fontos ismerni a piacon lévő termékek legfontosabb jellemzőit.

NUXON - Viszlát penész, helló egészség!

 

Például, ha a helyiségek, ahol lakunk vagy dolgozunk, nedvesek vagy penészesedési problémákkal küzdenek, akkor a légáteresztő és penészedésgátló festék kiválasztása különféle előnyökkel járhat, például egészségesebbé teheti az épületet, és ezáltal javíthatja az életminőségünket.

Mi az a légáteresztő festék és mikor érdemes választani?

Ahogy a neve is sugallja, a légáteresztő festéknek megvan az a tulajdonsága, hogy hagyja „lélegezni” a falat. Ez azt jelenti, hogy nem tartja vissza a páratartalmat a falakon belül, ami számos előnnyel jár a környezetünkben, amelyben élünk: a falak hosszabb ideig szárazak és szépek, de mindenekelőtt penészmentesek. A légáteresztő festék ezért különösen alkalmas azokban a környezetekben, amelyek jellemzően páralecsapódásnak vannak kitéve, mint például:

  • konyha
  • fürdőkád
  • pince
  • mosókonyha

NUXON - Viszlát penész, helló egészség!

 

Ha a házban jellemzően magas a páratartalom, mindig jó légáteresztő festéket kell használni, mert ezzel megelőzhető a páratartalom minden kellemetlen következménye.

De miért olyan fontos elkerülni a nedvességet és a penészesedést?

A penész olyan jelenségeket idézhet elő, amelyek befolyásolhatják az épületen belüli életminőséget: rossz szagot és foltokat okoz, tönkre teheti a vakolatot, de mindenekelőtt az emberek egészségére is kihat.

Ezeket a jelenségeket különösen fontos figyelembe venni, ha olyan emberek tartózkodnak a házban, akik számára ezek a következmények magas kockázati tényezőt jelentenek: gyermekek, idősek vagy asztmában és allergiában szenvedők. A leggyakoribb tünetek, amelyeket a penészgombának – azaz spóráinak – való hosszan tartó kitettség okozhat:

  • köhögés
  • asztma
  • más allergénekkel szemben is fokozott érzékenység

NUXON - Viszlát penész, helló egészség!

Mivel a penész nedves környezetben keletkezik, és ott, ahol a szellőzés nem megfelelő vagy elégtelen, a probléma megoldása érdekében először meg kell érteni, mi okozza a túlzott páratartalmat, és azt orvosolni kell.

A légáteresztő festék felviteléhez a falaknak tisztának és szerkezeti hibáktól mentesnek kell lenniük. Emiatt, ha lakásában a páratartalom például a falakban lévő csövek sérülése vagy ennél fontosabb problémák miatt alakul ki, akkor mindig célszerű először ezen a fronton beavatkozni, majd utána elkezdeni a festést.

Miután megfelelően felújította otthonát, rászánhatja magát a helyiségek légáteresztő és minőségi festékkel való lefestésére, mint például az Airlite ökológiai és ásványi festéke, amely kiváló eredményt garantál mind a hozam, mind a hosszú távú -10 év- előnyök tekintetében.

Az Airlite légáteresztő és penészedésgátló festék használata

Az Airlite egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező technológia, amelyet normál festékhez hasonlóan alkalmaznak a felületeken. A fény és a páratartalom együttes hatásának köszönhetően aktiválva egy igazi természetes légtisztító, amely lebontja az emberi egészségre legveszélyesebb szennyező anyagokat, és elpusztítja a vírusokat, baktériumokat és penészgombákat.

Ásványi összetételének köszönhetően az Airlite magas pH-értéket és jó légáteresztő képességet biztosít, ami tökéletessé teszi a penész és a spórák kialakulásának megelőzésére és leküzdésére.

Mielőtt az Airlite-ot penészes felületekre alkalmazná, meg kell szüntetni a probléma eredetét. Ha ez utóbbit nem az épület szerkezeti problémái jelentik, akkor az Airlite penészgátló szert rákenjünk az érintett területre, és hagyjuk hatni 24 órán át. Ez egy használatra kész megoldás, amely segít megszüntetni a meglévő és megelőzni a későbbi penészképződést, így falai készen állnak a festésre.

Amint a penészprobléma megoldódott, az Airlite felhordási ciklus magában foglalja egy réteg „Airlite Base” alapozó felvitelét a falak egységesítésére és előkészítésére, valamint egy réteg „Airlite Interior” festéket, amely 180 pasztellszínben kapható.

A penészedés elleni védelem mellett az Airlite technológia környezetbarát is. Kőolajszármazékok és egyéb mérgező szennyező anyagok nélkül készült, 40%-ban újrahasznosított anyagokból nyert nyersanyagokból áll, és 100%-ban megújuló energiaforrásoknak köszönhetően állítják elő.

NUXON - Viszlát penész, helló egészség!

Így nemcsak közvetlen környezetünket, hanem Földünket is egy kicsit egészségesebbé tehetjük vele – viszlát penész, helló egészség!

 

Cikkünk az Airlite publikációinak felhasználásával készült.

 

NUXON