Strohm Mofém Zrt. - Érintésmentes technológia és automata nyomógombos csaptelep a Mofém kínálatában

Érintésmentes technológia és automata nyomógombos csaptelep a Mofém kínálatában

Érintésmentes megoldás és vandálbiztos csaptelep

Vannak olyan felhasználási területek, ahol a fő szempont az, hogy a felhasználó ne érjen hozzá – higiéniai okokból – a csaptelephez, amikor megnyitja vagy elzárja, valamint az is fontos, hogy a felhasználók ne pazaroljanak sok vizet. Emellett olykor az is fontos, hogy vandál biztos legyen, azaz ne lehessen tönkre tenni a csaptelepet. Ezekre az igényekre lehet jó megoldás a MOFÉM-Electronic vagyis az M-Tronic csaptelep.

Az MLU01 csaptelep egy speciális és kényelmes megoldás olyan felhasználási területen, ahol a víz hőmérsékletét a csaptelep előtt állítják be, így a csaptelep egy flexibilis bekötőcsövet tartalmaz ezáltal biztosítva azt, hogy hideg vagy előre kevert vizet szolgáltasson a felhasználónak. Ha olyan helyre kerül beszerelésre, ahol általánosan kiépített hideg és meleg sarokszelep csatlakozási lehetőség van akkor, az M-Tronic Y bekötő egységcsomaggal lehetőség van a hideg és meleg oldali rákötésre. A kívánt hőmérsékletet a sarokszelepekkel lehet beállítani. Csaptelep háza és kifolyócsöve egy egységet képez és nincs rajta mechanikus állító kar és a mágnes szelep, az áramforrás a mosdó alatt helyezkedik el ezért ez egy vandál biztos megoldás. Az elektronikus csaptelep mellett elektromos vizelde öblítő is megtalálható a márka kínálatában.

A víztakarékos perlátorral rendelkező csaptelep lelke egy mágnesszelep-érzékelő egység, ami együtt lett kifejlesztve így biztosítva megbízható és hosszú élettartamú működést. Áramforrásból három alternatívát ajánlanak. 6V-al működő, ami tulajdonképpen 4 db 1,5V-os AA típusú alkáli elem. Ezek egy vízhatlan házba kerülnek a mosdó alá. Fontos megemlíteni, hogy nem kell speciális elemet vásárolni ahhoz, hogy egy stabilan működő csaptelep maradjon. Ha a mosdótál alatt ki van építve a 230V hálózat, akkor a 230/6V transzformátoros megoldás javasolt, amit csak a 230V csatlakozóba kell csatlakoztatni. Ahol kiépített alacsony feszültség rendelkezésre áll ott a 24 V-os típus beépítése a legköltséghatékonyabb megoldás, amihez 3 típusú 230/24V-os transzformátort ajánlott, attól függően hogy maximum 2, 4 vagy 9 csaptelepet szeretnének működtetni csoportos beépítés esetén. A csaptelep paraméterei (érzékelési távolság, késleltetési kikapcsolási idő, KI/BE kapcsolás) egységesen távirányítóval állíthatóak be. Folyamatos működés és vízpazarolását szolgálja az a funkció, hogy 5 perc folyamatos használat esetén a csaptelep mágnes szelepe lezár.

Az érintésmentes megoldás főként olyan közintézményekben lehet érdekes, ahol a higéniai szempontok és a víztakarékosság mellett szerepet játszik az is, hogy az elegáns fürdőszoba képét megtartsuk, és a csapetelep hosszú élettartamú legyen. Ám ha a higéniai szempontok kevésbé fontosak, mint a költséghatékony megoldások akkor jó megoldás lehet az automata csaptelep is.

Automata szelepek, a közintézmények kedvencei

Az M-Press szelepek szabadalmaztatott felsőrésze az állítható átfolyási értéket és időzítést nyomástól függetlenül stabilan tartja. A felsőrészben alkalmazott vízkőmentes kialakítás olyan helyeken is kiválóan alkalmazható, ahol a víz keménysége is mérvadó szempont. Működtetésükhöz minimális erőkifejtés szükséges, ezért ideális választás óvodák, iskolák számára is. A MOFÉM automata nyomógombos szelep közül két féle mosdó csapteleppel és automata vizelde öblítő szeleppel is találkozhatunk.

 

Strohm Mofém Zrt.