TEAKhome - Japandi stílus: a skandináv és a japán stílus harmóniája

Japandi stílus: a skandináv és a japán stílus harmóniája

Mit szólna hozzá, ha a minimalista skandináv stílus praktikusságát ötvözné japán stílusjegyekkel az otthonában? A végeredmény a harmonikus japandi stílus, aminek a letisztultságát megfűszerezi a távol-keleti zen életérzés. Mindkét stílusra jellemző a minimalizmus, így tökéletesen párosítható egymással. Mutatjuk, hogyan alakíthatja ki a japandi stílust otthonában!

Letisztult, minimalista stílusjegyek

A skandináv irányzat alapja a minimalizmus, a letisztult vonalak és a funkcionális darabok. Ezek az elemek a japán stílus sajátjai is, de tovább gazdagítva könnyed eleganciával. A japán stílusra jellemző hidegséget kiválóan ellensúlyozza a skandináv stílus melegsége és otthonossága.

Valódi fa bútorok

A természetesség is közös ebben a két stílusirányzatban, ezért a tömörfa bútorok kapják a főszerepet. A fa egyedisége, selymes tapintása és a fafajtára jellemző különleges illat teremti meg a kellemes, megnyugtató atmoszférát. A kezeletlen tömörfa bútorok tökéletesen beleillenek a japandi stílusba, de a Távol-Keletet idéző bútorokhoz passzolnak a karakteres színek is, aminek jellegzetes példája a THAKI kollekció fekete mahagóni bútorai. A bútorok designjára az egyszerű, letisztult vonalvezetés a jellemző. A funkcionalitás van a középpontban, ennél a stílusnál nem a túldíszítettség a jellemző, csak a finom részletekben, mint egy szép faragás vagy réz fogantyú jelenik meg a díszítés.

Natúr vagy hangsúlyos színek?

Ahogyan a bútoroknál is a természetesség, a tömörfa dominál, úgy a színek, minták és anyagok tekintetében is a természetes anyagokon és neutrális színeken van a hangsúly. Bár lehet ötvözni a neutrális színeket a japán stílusra jellemző vidám színekkel, de nem szabad túlzásba esnünk. A japandi stílusnál minden a természetességről, egyszerűségről és fenntarthatóságról szól.

Fókuszban a funkcionalitás

Az már kiderült az eddigiekből, hogy a túldíszítettség nem jellemző a japandira, minden minimalista, letisztult. A design nem mehet a funkcionalitás rovására. Ennek a jegyében az enteriőr kialakításánál olyan tereket hozunk létre, amelyek légiesek, tágasak, minden túlzsúfoltságot kerülve. A funkcionalitás mellett a kényelem is nagyon fontos.

Természetes kiegészítők

Ehhez a stílushoz tökéletesen illik a rattan és a bambusz is, így bátran választhatunk ilyen anyagból készült kisbútorokat vagy dekorációt. Ezzel csak tovább növeljük a természetes hatást. És mi más kellene még egy japandi stílusú térbe? Növények! Vegyük körbe magunkat növényekkel, amitől a természetben érezhetjük magunkat. A tömörfa bútorokkal, rattan és bambusz kiegészítőkkel igazi oázist alakíthatunk ki magunknak. A kerámia vagy agyag lakásdekoráció is jó választás, amivel tovább fokozható a naturális hatás.

Összefoglalva tehát a japandi stílus a minimalizmusra, funkcionalitásra és kényelemre fókuszál a belső terek kialakításánál, amit természetes anyagokkal, neutrális színekkel és minimális díszítéssel ér el, ötvözve a skandináv és japán stílus elemeit. Az otthon melegsége a távol-kelet eleganciájával tökéletes kombinációt alkot. Webáruházunkban számos bútort és kiegészítőt kínálunk a japandi stílus kialakításához!

 

TEAKhome

A TEAKhome szakértője:

Nagy Katalin

TEAKhome