Belkacemi Márta

Belkacemi Márta


Tervező Tag

 

+36 20 369 1151
martabelkacemi6@gmail.com

Mindig is fontos volt számomra a vizualitás, a művészet. Minden ami körülvesz minket, amit magunk körül látunk és érzünk, közvetlen hatással van ránk, legyen ez egy műalkotás egy Design-, vagy akár egy egyszerű hétköznapi tárgy.

A lakásunkban elhelyezett tárgyaink, bútoraink is adhatnak egyszerre esztétikai élményt és funkcionalitást, mely utóbbi segítheti vagy éppen gátolhatja a fizikai jólétünket. Mindegy, hogy az éppen a trend legújabb és egyben divatos darabja vagy egy családi örökség, melyhez érzelmileg kötődünk. Ha sikerül összhangot teremteni ,olyan vizuális élményt adhat , melyben öröm lesz élni vagy dolgozni, hiszen hatással lesz hangulatunkra és érzéseinkre is.

Eredetileg textil- és ruhatervező vagyok. Művészeti tanulmányaimat a MOME alap és Mesterkurzusain végeztem. Több éven át foglalkoztam jelmez tervezéssel egy Nemzetközi Iskola Színházában. Rengeteg színes élménnyel gazdagított és azzal a tapasztalattal, hogy az egyén, az egyéniség figyelembe vétele igencsak fontos ahhoz, hogy összhangot teremtsünk a különböző vélemények, igények összehangolásával.

Lakberendezés szinte állandó kísérőként fontos szerepet kapott az életemben. Nem csak a textilek kapcsán, hanem az adott igényekre hangolt térkialakítás és a funkcionalitás izgalmas feladat volt. Felvételt nyertem a Stílusház Kreatív Művészeti Magániskolába ahol Lakberendezést tanultam. Képzés kiegészítéseként lehetőségem volt az Otthon pszichológia alapjai előadásain is részt venni, mely összefüggésben van a lakberendezéssel.

Tervezőként fontosnak tartom a kreativitást és lendületet. Inspirációkat gyűjtök és az egyéniséget fontosnak tartom a munkám során. A végeredményt ne az határozza meg, hogy a rendelkezésre álló összeg magas vagy alacsony, hanem az, hogy a megrendelő otthona tükrözze azt a személyes stílust amiben jól érzi magát.

Jó érzéssel tölt el ha sikerül egy olyan környezetet létrehozni a megrendelővel együttműködve ahol igazán otthon érezheti magát.

Belkacemi Márta

KÉPEK