Bercsényi Pálma

Bercsényi Pálma


Vannak helyek, ahol az idő megszűnik. Helyek, ahol megtaláljuk azt a nyugalmat, amit egy otthon melege adhat.

Mindannyian egyediek vagyunk, ezért más elképzeléseink lesznek többek között arról is, hogy milyen egy igazán meleg otthon. A célom olyan környezet megalkotása, hogy abban az ember természetesnek vegye azt, hogy jól érzi magát. Hogy ne tudjon a miértre választ találni, csak pusztán érezze, hogy ahol van, ott jó lenni. Hogy megtalálja azt a természetközeli nyugalmat, azt az eleganciát, vagy épp azt a hagyományokkal átszőtt bohóságot, amiben otthon érzi magát. Az egyensúly megteremtésére mind dizájnban, mind funkcionalitásban nagy hangsúlyt kell fektetni. Szükség van egy alapos és kidolgozott tervre ahhoz, hogy az ember ne veszítse el a célt, és mindig lássa azt a csodát, ami születőben van.

Pályafutásomat nem lakberendezőként kezdtem, pedig már sulis koromban is a legnagyobb részletességgel tervezgettem az álomházamat.
Kezdetben, miután megszereztem a közgazdász, illetve PR diplomáimat, pénzügyi területen dolgoztam, azonban egy idő elteltével hiányozni kezdett, hogy a kreativitásomat valóban kibontakoztassam. Kamerát ragadtam és éveken át utaztam a világban. Közel 1OO országban jártam, hol hosszabb, hol rövidebb időt eltöltve. Volt, hogy ámulatba ejtett, volt, hogy lecsendesített mindaz, amit láttam vagy átéltem. Egyszerűen imádtam belesni otthonokba, megismerni, hogy más kultúrákban hogyan, milyen környezetben élnek az emberek. Rengeteg egyedi megoldással találkoztam, volt, ahol a legmodernebb módon és volt, ahol az adott kultúra hagyományainak megfelelően alakították ki az otthonaikat az ott élők. Volt ahol kicsit, volt ahol nagyon, de mindenhol más és más volt az a tér, amiben éltek. Egyetlen közös volt csak az emberekben: mind otthont teremtettek.

Nem tudnám megmondani, melyik volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy nekem ez a hivatásom. Az, hogy megismerjem az embereket, és így segíteni tudjak abban, hogy a lakás, a ház, amiben élnek, valóban az otthonukká váljon. Hogy egy kis családi kávézóba, egy üzletbe, vagy egy panzióba betérve – tükrözve a tulajdonosok személyiségét – jól érezze magát az ember. Hogy azt érezzük megérkeztünk.

Bercsényi Pálma

KÉPEK