Kovács-Nagy Szilvia

Kovács-Nagy Szilvia


Kovács-Nagy Szilvia vagyok, a KNSz Design megálmodója. Lakberendezői tanulmányaimat a Stílusház Kreatív Művészeti Magániskolán végeztem. Annak érdekében, hogy lépést tudjak tartani a szakmát jellemző, napi szinten megjelenő innovációkkal, a továbbiakban is folyamatosan képzem magam.

Vállalkozásom tevékenysége elsősorban lakások, családi házak, üzlethelyiségek belső tereinek praktikus kialakítása, berendezéseinek megtervezése. Segítek kiaknázni az épületben rejlő lehetőségeket, figyelembe véve a használóinak igényeit, életvitelét, hétköznapi szokásait. Célom az ügyféllel együttműködve, együtt gondolkodva olyan egységes és esztétikus belső tér megalkotása, amely hűen tükrözi a megrendelő egyéniségét és maximálisan szolgálja kényelmét. Munkáimban küldetésemnek tekintem az ökotudatos szemlélet, valamint a művészet érvényesítését is.

Ökotudatos tervezés

Korábbi tanulmányaim, majd szakmai érdeklődésem középpontjában mindig is a fenntarthatóság kérdésköre állt, nincs ez másképp a lakberendezés esetén sem. A jelenlegi, mesterségesen generált társadalmi szokásainknak köszönhetően a fogyasztásunk mértéke mára már teljesen fenntarthatatlan. A rendkívül felgyorsult folyamatok nem csak a termékek rapid ütemű lecserélését vonják maguk után, hanem azok minőségét és egészségre gyakorolt hatását is kritikussá tették. Ennek a belsőépítészetben is erőteljesen jelen lévő tendenciának veszélyét egyre többen ismerik fel, így rendre megfigyelhető a tudatosság környezetünk kialakításánál is. A piacon való eligazodás azonban nehézségekbe ütközhet. A fenntarthatóság ugyanis “trendi” lett, ezért felütötte a fejét a „zöldre mosás”. A vállalkozásommal segíteni szeretnék ügyfeleimnek ebben a dzsungelben eligazodni, és megtalálni a hosszú távra szóló, kitűnő minőségű, valóban környezettudatos, egészségre minimum semleges, vagy jótékony hatással bíró, de egyben stílusos lehetőségeket. Jelenlegi helyzetre is reagálva, terveimben nagy hangsúlyt kapnak a rezsicsökkentő, energiatakarékos megoldások.

Művészet a lakberendezésben

Bár a fenntarthatósági szemlélet része, hogy az enteriőrben is alkalmazzuk a minimalizmust, vagyis csak szükséges tárgyak, bútorok, egyéb megoldások kerüljenek be a lakásba, ám az emberi természet olyan, hogy a teljes kiegyensúlyozottságához harmóniára, szépségre, inspirációra is szüksége van. A gondosan kiválogatott és elhelyezett bútorokon, felületeken, anyagokon túl, erre mi is lehetne alkalmasabb a művészetnél? Egy jól megválasztott műtárgy, egy enteriőrbe beépítve különösen nagy esztétikai többletet nyújt. A műalkotásokat – az éppen trendi “tömeges dizájn tárgyakkal” szemben – az új divatok nem szorítják ki, soha nem válnak idejétmúlttá, sőt, értékük akár még növekszik is az idő előrehaladtával.

Kovács-Nagy Szilvia

KÉPEK