Kovács-Nagy Szilvia - Természetközeli luxus apartman

Természetközeli luxus apartman

Az alábbi munkámnál egy nyaralóként funkcionáló luxus apartman kialakítását kérték tőlem. Egy olyan bázist, ahova a megrendelő középkorú házaspár kettesben el tud vonulni kikapcsolódni, pihenni.

A korábbi nyaraló elavultsága miatt bontásra került. A helyére húzott épületben egylégterű nappali-étkező-konyha, két kisebb szoba, valamint fürdőszoba kapott helyet. Köszönhetően annak is, hogy nem frissen parcellázott területről van szó, a nagy medencével rendelkező ingatlan mesésen zöld környezetben található, árnyékot adó fákkal, korábban is szépen gondozott buja növényzettel. Mindezt a csodás adottságot megrendelőim a beltérből is élvezni szeretnék, ezért az épületet hatalmas üvegfelülettel álmodták meg, eltolható teraszajtókkal. Függönyt, egyéb belső árnyékolót a hálószobán kívül nem is kértek, mivel az intimitást a jó elhelyezkedés biztosítja. Az erős napsugárzástól a lombos fákon felül zsalúzia nyújt védlmet. A nappali a beszélgetés, olvasás színtere, a televíziót tudatosan nem itt helyeztük el, sőt, még csak nem is a hálószobában. Ugyanis a tulajdonosok külön kérése volt egy moziszoba, ahol egy különleges kör alakú kanapén pihenve élvezhető a képernyő. A különleges hangulatú tapétával borított helyiségben bárszekrény is helyet kapott.

A megbízóim modern kortárs környezetben érzik legjobban magukat, szeretik a szokványostól eltérő formákat. Egyben műkedvelők, akik nem csak otthonukban, de nyaralójukban is szívesen látnak képzőművészeti alkotásokat. A külső környezethez igazodva, a mentális kikapcsolódást is jól támogatva elsősorban természetes anyagokat, motívumokat és meleg tónusú színeket használtam. Mindezt tovább erősíti a design bútorok organikus formavilága. A kortárs művész, Ifj. Würtz Ádám színes képei nagyszerűen érvényesülnek a kialakított térben, vidám hangulatot kölcsönözve a nappali-étkező-konyha helyiségnek.

Kovács-Nagy Szilvia 
lakberendező