Rohár Ramóna

Rohár Ramóna


Tervező Tag

 

+36 20 245 7771
rohar.rami@gmail.com

„Képzeletben sétálj be az ajtón, és próbáld megfogalmazni, milyen érzések töltenek el a szobában. Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.”

Rohár Ramóna vagyok, építész, lakberendező.
1994-ben születtem Bonyhádon. A szakma iránti érdeklődésem már kicsi koromban elkezdődött. Elhivatottságom és a szakma iránti szeretetem már középiskolai építész tanulmányaim során végérvényesen belevéste magát az életembe.

Építészként dolgoztam már kivitelezés területén és tervező irodában is. A szakma szinte minden oldalát volt szerencsém megismerni közelebbről. Jelenleg Budapesten egy generálkivitelező, építőipari vállalatnál dolgozom, ahol társasházak és luxus ingatlanok kivitelezésével foglalkozunk.

Leginkább mégis az épületek kreatív oldala fogott meg. A belső terek kialakításának fontossága. Így 2020 év eleje óta vagyok hivatalosan lakberendező is.

Véleményem szerint egy belső tér kialakítása, egy lakótér létrehozása az egyik legfontosabb és egyben talán a legnehezebb feladat.
Nehézségeinek oka, hogy tudni kell a megrendelő fejével gondolkodni, ennek megfelelően a személyiségét „visszatükrözni”, tekintettel a tervezési elvekre, koncepciókra, lehetőségekre.
Nem csak színekről, anyagokról és ide-oda tologatott bútorokról, tárgyakról szól, hanem benne van az ember, saját igényével, ízlésével, személyiségével együtt. Vele van a múltja, jelene és az, amit a lakással vagy házzal kapcsolatban gondol, érez. Hiszen csak így lehet belőle otthon. Mint, ahogy a szabó az egyedi öltönyt, úgy terveimet én is teljes egészében a megrendelőimre szabom.

Fáradhatatlanul állok megrendelőim rendelkezésére, legyen szó akár összetettebb koncepcióról, enteriőrtervezésről, egy lakás vagy ház kialakításról, átalakításról, vagy akár csak szakmai/műszaki tanácsadásról.

Rohár Ramóna

KÉPEK