Román Tímea

Román Tímea


LOSZ Év Lakberendezője 2018 – közönségdíj
LOSZ Év Lakberendezője 2023 PROJEKT – közönségdíj

Gimnazista korom óta vonzott a képző- és iparművészet, lenyűgözött a környezettervezés, térszervezés. Művészettörténet és rajz különórákra jártam, selymet festettem, kötöttem-horgoltam… Az élet mégis úgy hozta, hogy közgazdász diplomát szereztem és egy bankban helyezkedtem el. Néhány évvel, egy merész elhatározással és két (ma már három) gyerekkel később viszont már kezemben tartottam a Junior Art Centerben szerzett lakberendezői oklevelemet.

Azóta sok év eltelt és boldog vagyok, amiért sok érdekes tervezési feladatot kaptam az ügyfeleimtől: lehetőségem volt éttermet, irodákat tervezni, számos lakás és családi ház alakult át a terveim alapján. Az idén még egy különös projekt színesíti a portfóliómat: Diósdon egy babauszoda kialakításában vehetek részt.

Hiszem, hogy a jó lakberendező egyik legfőbb erénye az empátia. Képesnek kell lennünk megérteni és megfogalmazni ügyfeleink azon igényeit is, melyeket talán még ők maguk sem öntöttek szavakba. A lakberendezés nem egyszerűen tárgyak behelyezése egy adott térbe! A művészet épp abban rejlik, hogy a végeredmény egy kölcsönös megismerési folyamat eredménye: én megismerem a megrendelőket és igyekszem az Ő ízlésük alapján egy funkcionálisan jól működő, harmonikus és esztétikus életteret létrehozni. Fantasztikus ez a folyamat, hiszen sokszor a várthoz képest teljesen más tervek, elképzelések születnek… de az élmény, hogy OTTHONT alkothattam, mindig lenyűgöz!

Ezúton is köszönöm minden kedves ügyfelemnek a bizalmat és a közös munkát!

Referenciák:

  • budaörsi Plate étterem
  • Stilianos Babauszoda franchise hálózat diósdi babauszodája
  • térszervezési feladatok megoldása a 4iG cégcsoport óbudai irodájában
  • családi házak Szentendrén, Diósdon, Budapesten és még számos városban
  • 370 m2-es iroda a Dorottya udvarban

Román Tímea

MUNKÁK

KÉPEK