Kovács Lia - Penthouse luxus lakás Budapesten, exkluzív, minőségi berendezéssel

Penthouse luxus lakás Budapesten, exkluzív, minőségi berendezéssel

Amikor az új építésű ingatlan belső tervezésére megkaptam a megbízást, a lakásban már bontásra kerültek a neves építő cég által beépített gyenge minőségű nyílászárók, fürdőszobai szaniterek, burkolatok.

A kb 140 m2-es lakásban a konyha és a tárolás csak jelzés értékkel volt megoldva, a kádas fürdőszobában viszont aránytalanul sok szekrénynek hagytak helyet. Az eredeti terv kismértékű alaprajzi módosításával sikerült megoldani a konyhai tárolási hiányosságokat, valamint kiegészítette a háztartási helyiség funkcióját. (Sajnos ebben a fázisban már nagyobb belső térszervezés nem jöhetett szóba, mivel ez még több időveszteséget, költségtöbbletet okozott volna).

Kovács Lia - Penthouse luxus lakás Budapesten, exkluzív, minőségi berendezéssel
A 10 m hosszú előszoba bútorozásával, mennyezeti gipszkartonozásával sikerült elvonni a figyelmet a hosszú, keskeny folyosó látványáról.
Az igényekhez és a legoptimálisabb használhatósághoz alakítva született meg a végleges kiviteli terv, melynek 3D látványtervét szeretném bemutatni.

Kovács Lia - Penthouse luxus lakás Budapesten, exkluzív, minőségi berendezésselAz igényes fővárosi lakásba luxus minőségű anyagokat, olasz burkolatokat, diófa ajtókat terveztem. A finom homokszínű, egyedi tervezésű bútorok frontjait, a nappali és hálószoba falpaneleit bőrrel, bronz-és ezüst tükörrel egészítettem ki. A lakás összes helyiségében visszaköszön az ajtók igényes dió furnérja.

A megemelt nappali lépcsőinek élébe LED szalagok kerültek, jobb oldalon elektromos kandalló, bal oldalon zuzmófal, a mennyezeten gipszkarton dobozolásba rejtett hangulatfény erősíti a látványt. A lakás csillárjainak, fali lámpáinak kristályai csodálatos hangulatot árasztanak a helyiségekben.

A fürdőszobák márvány mintás olasz csempékkel burkoltak, a csaptelepeket az Axor –tól szereztük be, melyek egységesen mind redgold színben pompáznak. A konyhai munkalap márvány mintázatú átmenő erezetes kőlapból készült, melynek eleganciája egyedülálló megjelenést kölcsönöz a pultnak.

Az étkezőbe olasz, valódi fa étkezőasztal került igényes kárpitozású székekkel, ahol a megfelelő világítást a méretes kristálycsillár biztosítja.

A dolgozószoba elbűvölő dzsungel mintázatú posztere meghitt hangulatot teremt az alkotó tevékenységhez.

A háztartási helyiség funkciója infraszaunával egészült ki, így itt is indokolt az igényesebb, látványosabb anyagok használata.

A fürdőszobák összes berendezését, burkolatát a Mediterrán Kerámia Csempeszalonból szereztük be, a különleges szépségű bútorok, falpanelek a Luxury Home Interiors professzionális csapatát dicsérik.

 

Kovács Lia
lakberendező