Bellamo Premium Comfort - A de Sede DS-707 modellcsaládja

Áramló formák és kézműves mestermunka a de Sede dizájndíj nyertes ülőbútor modelljén

A vajpuha bőr és a kortárs dizájn modern kompozíciója a de Sede DS-707 modellcsaládja, amelyet Philippe Malouin tervezett a nagy múltú kézműves manufaktúra számára.

A bútor áramló átmenetei ötvözik a svájci bútortervezés posztmodern korszakát a brutalista stílusban született alkotások világos, nyitott struktúráival, amelyek a tervezőt is inspirálták. A 2021-ben British Design Awards nyertes ülőbútor kényelmes fotelként és modulárisan felépülő kanapéként is elérhető.

Tisztelgés a bútortervezés előtt és a kortárs esztétika megjelenése

A kanadai Montrealban kígyózó Szent Lőrinc folyó partján egy, a brutalista építészeti stílussal fémjelzett lakóépület komplexum magasodik egy kis földnyelven 1967 óta – a híres Habitat 67. A 354 előregyártott tömbből álló, lépcsős elrendezésű lakópark összesen 158 lakással különleges dísze Montreal sokszínű látóhatárának, amelyet Moshe Safdie építész tervezett az Expo ’67 számára. Nem messze ettől az emlékezetes sziluettől nőtt fel Philippe Malouin, a DS-707 modell tervezője, akit egész életében a brutalista építészeti irányzat formavilága inspirált.

Miután a de Sede megkereste Malouint, és egyeztették az alapötletet, a tervező szabad kezet kapott, és Malouin „a dolgok készítésével” elkezdte munkáját. A rajzolás, vágás és a különböző anyagok hajtogatása mind az új bútordarab, a DS-707 alkotásának részét képezték. Philippe Malouin hajtogatható habbal kísérletezett a svájci gyártó számára – ennek eredménye lett egy modulárisan felépülő kanapé rendszer tradicionális, mégis kortárs esztétikával. A folyó sodró szerpentinjei adták az egyedi formába olvadó alkotás ötletét, amely a Temze közelében lévő londoni stúdióban született meg. A DS-707 modell egy tisztelgés a klasszikus de Sede dizájn előtt, amely ugyanakkor már a jövő irányzataira figyelve készült.

Mi még mindig nem értünk egyet abban, hogy melyik betű határozza meg inkább a DS-707 ülésformáját: vajon U vagy J betűt formál? Ki hogyan vélekedik?

 

Bellamo Premium Comfort