Jaksa Szilvia Anita

Jaksa Szilvia Anita


A tervezések során számomra az ügyfélre szabott funkcionalizmus, a szemet gyönyörködtető részletek, a nemes felületek és a valódi anyagok felhasználása a cél. Fontosnak tartom az átgondolt koncepciót, amely motívumaival, kialakításaival végig vonul az egész lakáson, így adva egy nagyvonalú összhangot a tereknek.

Továbbá a lakberendezést egyfajta „vizuális nevelésnek” is tartom, amely során az ügyfél szeme is pallérozásra kerül. Ez alatt arra gondolok, hogy amellett hogy a lakberendező egy magasabb életszínvonalra emeli a megrendelőt a tervezés-kivitelezés során, az ügyfél lépésről-lépésre látja az otthon születését, annak írott és íratlan szabályait, a funkcionalizmus és a látványelemek finom egyensúlyát, részt vesz a döntésekben, és jó esetben hagyja magát meggyőzni a szakember által a számára bizonytalan kérdésekben. Ennek eredményeképpen meglátja és értékelni kezdi a jó dizájnt, az okos, praktikus megoldásokat, az anyagok, felületek szépségét, és hogy a funkcionalizmus is hordoz magában esztétikát!

Én szerencsésnek mondhatom magam, mert a legtöbb ügyfelem engedte magát taníttatni, és élvezték a közös munkát.

Eredeti szakmám szerint művészettörténész vagyok, azonban már az egyetem évei alatt éreztem, hogy egyrészt a kutató munka túl száraz nekem, másrészt, hogy a bútorok világa, a dizájn és a lakberendezés jobban érdekel, bár akkor még hobbinak indult.

2001-ben a lakberendező iskolát még az egyetem alatt kezdtem el, és amikor lediplomáztam, akkor a lakberendezői végzettséget is megszereztem. Ezek után a szakmám lett a hobbim, és a hobbim a hivatásom; a lakberendezés irányába mentem tovább.

2003-ban megalapítottam a Dekortech Stúdió Bt-t, ahol azóta önálló tervezőként dolgozom. Ebben az évben lettem tagja a LOSZ-nak.

Jaksa Szilvia Anita

MUNKÁK

KÉPEK