Katona Etelka

Katona Etelka


LOSZ Év Lakberendező Teamje 2016 – szakmai nyertes csapat tagja


Tervező Tag

 

+36 30 263 9369
etelka.katona@gmail.com

Nevem Katona Etelka, a feladatom az, hogy mutatkozzak be, írjak valamit magamról, munkáimról, a lakberendezésről és minden egyébről, amit mentségemül fel tudok hozni.

Azt nem mondanám, hogy mindig is lakberendező szerettem volna lenni, és egész életemben erre készültem. Igaz, hogy jó jegyeim voltak rajzból, és az érettségi után (vagy már előtte) többek között az Iparművészeti Főiskola (akkor még az volt) is felmerült mint lehetséges továbbtanulási cél, de végül győzött a realitás és a szülői akarat, ezért elmentem Miskolcra. Öt év múlva mint gépészmérnök, gépgyártástechnológus és orosz nyelvi szakfordító hagytam el a várost, meghatározó élményekkel és életszemlélettel.

Évekig ezen a területen dolgoztam, Pakson, Almásfüzitőn, Budapesten, …és akkor a férjem beiratkozott a nevemben egy lakberendező iskolába, ahol egy másik világba csöppentem. Még nem tudtam, ez lesz-e az amit a továbbiakban „művelni” szeretnék, de nagyon szerettem azt amit csináltunk, és ez a mai napig is megmaradt.

NAGYON SZERETEM, AMIT CSINÁLOK.

Az is természetes volt amint tudomásomra jutott, hogy megalakult a Lakberendezők Országos Szövetsége, be szeretnék lépni, ide szeretnék tartozni, ez az a közeg amire szükségem van, hiszen hol máshol beszélhetek szakmabelikkel, és ki mással élhetek át olyan csodás kalandokat, mint egy-egy nívós, színvonalas kiállítás tervezése, levezénylése.

2003 és 2010 között az Ellenőrző Bizottság elnöke voltam, 2012-től az Elnökség póttagja voltam, majd 2014-től az Elnökség tervező tagja lettem. Részt veszek a Hírfolyam szerkesztésében.

Végzés után nem sokkal megkeresett egy kedves tanárom – Nagy Erzsébet belsőépítész – , aki elhívott a DOMUS áruházba, ahol a vásárlóknak adtunk lakberendezési tanácsokat, szükség esetén teljes tervezéssel. Kiváló iskola volt ez, ügyfél- és konfliktuskezeléssel, csipetnyi pszichológiával, sok-sok promt tervezéssel, sokféle egyéniséggel, áru- és anyagismeret bővüléssel, nem utolsósorban értékes embereket ismertem meg és barátokat szereztem.

2006 óta tanítok lakberendezést, pár évig az Art Veresegyházi Oktatási Stúdióban (ugyancsak meghatározó és pozitív élményekkel), jelenleg az EFEB Felnőttképzési Központban és a Jovenker Oktatási Központban oktatok.

Munkám során a fő szerepet a megrendelő játssza, ezt tartom szem előtt a tervezés és a kivitelezés során is, és ha elégedett a végeredménnyel, akkor én is boldog vagyok, mert hiszen mi más hajtja az embert, ha nem az ilyen szakmai siker?!

Kiállítások, amin részt vettem: Hoventa 2003 – fiatalok szórakozóhelye Graffity, Lakásultúra Élőben 2004 – mediterrán enteriőr, Construma 2004, BNV 2004 – interaktív stand, Construma 2006, Bútorvilág 2006 – wellness enteriőr, BNV 2009- iparművészek kiállítása, Hoventa – Csillagsziget 2010 – szállodai szobák, Design+ Max City- kirakatverseny 2011, 2012

Pályázatok: DEMA-VAM Design – szófa tervezés, Desidea-Bosch –LOSZ -konyhatervezés, Kaminex-LOSZ –kandallótervezés, Otthon –LOSZ – gyerekszoba, nappali tervezés, Szép-Lak – Velux – LOSZ – „Tetőtér” pályázat, Hoventa – 2003- Vendéglátótér tervezés, Kludi – LOSZ – „Lakástrend és design” – standtervezés, Decoceram – bemutatóterem-tervezés

2010-ben 7 tervező társammal Év Lakberendezője különdíjat nyertem.
2013-ban 2 társammal a Trilak év Lakberendezője pályázat második helyezettje és közönségdíjasa lettem.

Nyelvtudás: német – középfok, orosz – felsőfok, angol – passzív

Katona Etelka

MUNKÁK

CIKKEK

KÉPEK